Limit Hold ’em – Yang Baik, yang Buruk dan yang Jahat

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Untuk membantu anda memahami kelebihan dan kekurangan permainan poker tertentu, saya menawarkan analisis ringkas berikut. Mereka yang pernah bermain poker dalam talian menyedari bahawa had poker pernah menjadi permainan yang paling gemar dimainkan di internet. Internet masih menawarkan beberapa permainan had rendah dan sederhana, dan beberapa dari jarak antara $ 100 hingga $ 200. Permainan had masih mudah dijumpai dalam talian dan akan terus ada pada masa akan datang, terutamanya kerana hanya sebilangan pemain yang mempunyai tahap kepakaran $ 20 hingga $ 40.

Terdapat sejumlah besar kesusasteraan yang tersedia khusus untuk permainan poker Limit Hold’em Apk XE88 . Ini adalah kelebihan utama kerana pemain baru dapat memanfaatkan buku-buku ini sambil mengalami permainan sebenar dan jika dia seorang pelajar yang baik akan memperoleh banyak pengetahuan mengenai permainan ini. Literatur yang melimpah ini memungkinkan keputusan dibuat dengan lebih mudah dan kebanyakan keputusan dapat dijelaskan dengan matematik asas dan menjadi alat untuk pengiraan mental dalam permainan.

Lebih-lebih lagi, penyebaran kurang menjadi ancaman dalam permainan had. Ketuhanan yang menghitung sejuk menentukan peluang setiap pemain yang terlibat pada waktu tertentu dan bahkan pemula yang paling teruk dan paling malang mungkin akan berjaya (jika anda tidak mahu masuk ke statistik sebenar, baca mana-mana novel Terry Pratchett yang malang-Rincewind untuk dramatisasi permainan dan kehidupan ini).

Sebagai peraturan, mana-mana dan semua permainan poker tertakluk kepada fenomena matematik penyebaran statistik, iaitu kerugian besar adalah sebahagian daripada permainan pemain yang paling pakar, dan hakikat inilah yang menghentikan orang daripada terlibat dalam permainan poker mana pun. Limit poker tidak begitu kuat secara mental seperti permainan tanpa had dan kejohanan, yang melibatkan penyebaran tinggi. Anda tidak memerlukan banyak dana untuk bermain Limit Hold’em dan seperti sejumlah besar literatur mengenai perkara ini, terdapat program komputer yang dirancang khusus untuk had poker – Poker Tracker dan Poker Office akan membantu pemain had rendah terutamanya. Program-program ini dapat digunakan baik selama permainan maupun setelah setiap kali analisis mengenai bagian dari permainan diminta atau untuk membuat perhitungan statistik.

Sekarang untuk yang buruk dan yang hodoh. Oleh kerana kuantiti maklumat yang terdapat di dalam permainan, terdapat sejumlah besar pemain yang berpengalaman dan berpengalaman. Jadi permainan walaupun mudah dicari, tidak begitu menguntungkan. Bilik poker menghasilkan wang mereka dari jumlah kecil yang dikeluarkan dari periuk untuk setiap tangan. Jadi, bilik poker memperoleh wang bukan dari jumlah pemain, tetapi dari peratusan jumlah tangan yang dimainkan pada akhir siri tangan poker yang panjang. Jumlah ini lebih kerap daripada ternyata agak rapi. Hadkan permainan yang merangkumi pemain yang baik dapat berakhir dengan keuntungan minimum atau bahkan kerugian.

Anda tidak akan menemui banyak permainan had Hold’em di luar talian. Limit Hold’em nampaknya tidak mengandungi ciri-ciri untuk menjadikannya permainan kasino dan permainan kelab. Penggemar had Hold’em menyukainya dengan apa yang ada – intipati poker yang merupakan gabungan kad. Tampaknya tidak begitu berkesan dan bermanfaat secara sosial kerana dapat bercakap dengan rakan bermain kad di sekitar meja yang diperbuat daripada kayu asli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.